JANICKI architecten

de aanpak van JANICKI architecten

Janicki architecten JA logo

full-service

JANICKI architecten is een full-service architectenbureau. We hebben alle disciplines in huis en dat is wel zo makkelijk!
Vanuit één vertrouwd adres kunnen we u op alle gebieden adviseren en helpen voor de realisatie van uw droom. Of het nu een kleine of een grote vraag is, ons architectenbureau heeft voor elke vraag een passende en verrassende oplossing.
Bent u ook benieuwd of wij uw vraag kunnen beantwoorden? En wilt u zelf ervaren hoe verrassend de aanpak van ons architectenbureau is?
Maak dan een afspraak voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek.

Janicki architecten JA logo

werkwijze

Voorafgaand aan het opstellen of uitwerken van een plan wordt een zorgvuldige analyse gemaakt. Dit gebeurt om vast te stellen welke onderdelen of het uitgangspunt vormen van de opgave. Bij renovaties worden storende elementen zo nodig gewijzigd, waarbij de historische ontwikkeling zoveel mogelijk bewaard blijft. Er wordt bij de renovatie tevens gestreefd naar maximaal behoud van de oude constructies en materialen in verband met de duurzaamheid van het bouwproces. Tijdens de uitvoering krijgt de samenwerking tussen architect en opdrachtgever gestalte in frequente bouwbesprekingen en gezamenlijke bezoeken aan het werk.

Janicki architecten JA logo

grondig

Met de opdrachtgever wordt, soms nog vóór aankoop, overleg gevoerd, om te kunnen bepalen of het door hem gewenste programma in het beoogde pand gerealiseerd kan worden. Tevens worden de benodigde investeringen en subsidiemogelijkheden onderzocht. De definitieve planvorming geschiedt in nauw overleg met de opdrachtgever, teneinde een optimale afstemming te krijgen van de wensen of de mogelijkheden en eisen die het pand stelt.

Janicki architecten JA logo

BNA

JANICKI architecten is lid van de BNA (Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus).
Bijna 1100 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert, met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.
De toegevoegde waarde van architecten, van BNA-architecten in het bijzonder, brengt de BNA voortdurend over het voetlicht, in de (social) media, via campagnes en via de prijsvraag BNA Beste Gebouw van het Jaar.
De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. 

Janicki architecten JA logo

EnergieNul73

Geen energierekening meer, of in ieder geval, een flinke besparing hierop. Dat is voor u, als eigenaar van een woning, vast welkom. Is het niet vanwege het financiële voordeel, dan wel vanwege duurzame redenen of het verhogen van uw wooncomfort. Als u echt stappen voorwaarts wilt zetten, dan zijn vaak bouwkundige maatregelen nodig. Ook kunt u met andere installaties veel bereiken. Nieuwe ketels, zonnepanelen, opslag van koude en warmte in de bodem. Er zijn nogal wat mogelijkheden. U zou bijna het spoor bijster raken. Daarom is er EnergieNul73. Onder deze vlag gingen de afgelopen jaren bijna dertig eigenaren van woningen in ’s-Hertogenbosch en Rosmalen aan de slag. Samen met installateurs, adviseurs, architecten, aannemers en andere professionals zetten ze stappen op weg naar het energieneutraal maken van het eigen huis. De gemeente coördineerde het proces, gesteund door het landelijke programma Energiesprong van Platform 31. Samen bereikten ze minder energie. Het experiment EnergieNul73 is op 31 december 2014 formeel beëindigd. Maar de deelnemende huiseigenaren en bedrijven blijven kennis en ervaringen uitwisselen binnen het Platform EnergieNul73. 

In deze publicatie maakt een aantal deelnemers van EnergieNul73 de balans op. Over wat ze wilden, voor elkaar kregen en nog willen bereiken.